Despre Noi

Pasionati ai produselor proaspete si gustoase, suntem bucurosi sa va oferim direct de pe banda cei mai aratosi Bagels din Craiova. O sursa de energie de care te poti bucura in orice moment al zilei. Ingrediente fresh, alese cu grija pentru a iesi CEVA BUN. 

THE BAGEL FACTORY 

Un bagel, uneori si beigel (din engleza bagel sau beigel [ˈbeɪgəl] din idis בײגל‎ sau בײגעל‎ bejgl sau bajgl, YIVO-ortografie beygl) este un produs de patiserie originar din Polonia, facut din aluat cu drojdie, care in mod traditional se ruleaza manual in forma de inel.

Cel mai vechi document conservat care mentioneaza Bagel sunt izvoarele iudaice din Cracovia din 1610. Bagel, provenea probabil din Europa Centrala sau de Est. La sfarsitul secolului al XIX-lea, ele au fost introduse de imigranti evrei din Europa de Est in Statele Unite si Canada. Acolo acestea au facut parte incepand cu anii 1970 din hrana zilnica si de atunci s-au raspandit in intreaga lume ca produse tipice americane de panificatie.

Aluatul din grau, care contine drojdie, e fiert pentru scurta vreme in apa, iar apoi copt. Interiorul rezultat este dens si pufos, iar exteriorul rumenit si uneori crocant. Bagelul se presara uneori inainte de coacere cu seminte, cel mai adesea de mac sau susan. Alteori se presara si sare, iar aluatul poate fi de diferite feluri (faina integrala, secara etc.). Bagelul e un produs popular in Statele Unite si Canada, dar si in Europa, iar metodele de fabricatie difera adesea.

Design-ul clasic in forma de inel exista de sute de ani si are mai multe avantaje practice: aluatul se fierbe si coace uniform, iar spatiul gol poate fi folosit pentru a insira mai multi bageli pe un fir (pentru transport sau pentru a ii expune corespunzator).

 

 FUN FACT: 

In 2008, astronautul NASA Gregory Chamitoff a luat cu el in spatiu 18 bagels cu susan. Ia si tu un bagel de la THE BAGEL FACTORY in misiunile de la birou!

 URMARESTE-NE 

PE SOCIAL MEDIA

Fii la curent cu ce este nou, pe canalele noastre de socializare.